veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat zijn hairextensions?

Hairextensions zijn ervoor bedoeld om haar toe te voegen aan je eigen haar.  Hiervoor kunnen verschillende technieken worden gebruikt. Dit kan synthetisch, dierlijk of menselijk haar zijn. Bij Maximize Your Hair werk ik uitsluitend met 100% hoge kwaliteit echt mensenhaar.

Waarom hebben mensen hairextensions?

Extensions worden geplaatst om extra lengte, volume, dikte of kleur toe te voegen aan hun eigen haar. 

Kunnen hairextensions bij iedereen worden geplaatst?

Over het algemeen kan bij iedereen hairextensions worden geplaatst. Toch zijn er enkele hoofdhuidproblemen waarbij geen hairextensions kunnen worden geplaatst. Denk hierbij aan ernstige psoriasis, eczeem of kaalheid. De ernst speelt hierbij een grote rol, bij een consult kunnen  we de mogelijkheden beter bepalen en bespreken. Mocht je toch twijfelen, maak dan gewoon een afspraak. Vaak is er meer mogelijk dan gedacht!

Ik heb dun haar, kan ik dan hairextensions nemen?

Ja, ook voor dames met dun haar zijn er hairextensions! Wil je graag alleen meer dikte/volume, of liever een complete haarverlenging? Dat kan gewoon! De hairextensions worden altijd discreet geplaatst, dus is de aanhechting (nauwelijks) zichtbaar.
Dames met erg dun haar moeten wel rekening houden dat het eigen haar soms wat extra styling nodig heeft om de hairextensions te verhullen.

Ik heb last van haaruitval gehad door medicijngebruik of na mijn zwangerschap. Kan ik hairextensions nemen?

Wanneer de haaruitval is gestopt, kun je hairextensions nemen. Omdat je haar dunner is dan je gewend was, kan dit de perfecte oplossing zijn en je onzekerheid wegnemen. Een mooie volumebehandeling of haarverlenging kan jou weer een goed gevoel geven! Wanneer jouw haar dun is geworden, zullen we de tijd tussen onderhoudsbehandelingen kort houden, zodat ik de conditie van je haar kan waarborgen. 

Hoe lang moet mijn eigen haar zijn?

Het bovenste deel van je haar moet minimaal tot je oor komen. Over het algemeen kun je met hairextensions de mooiste verlenging maken wanneer de hairextensions maximaal 2x de eigen haarlengte hebben. In deze verhouding kunnen we de meeste natuurlijke haarverlenging zetten. 

Welke hairextensions zijn voor mij het beste? 

Het is lastig om te zeggen welke hairextensions voor jou het beste zijn. Dit heeft met veel factoren te maken, bijvoorbeeld:

 • Wat voor haartype heb je nu? 
 • Heb je dun en stijl haar, of kort en krullend haar? 
 • Wil je vooral volume of wil je ook extra lengte? 
 • Een plaatselijke opvulling of complete haarverlenging? 
 • Wil je hairextensions die herbruikbaar zijn en terugkomen voor onderhoud? 
 • Wil je onderhoudsvrije extensions? 
 • In welke prijsklasse zoek je?

Dit zijn enkele vragen die helpen om samen te bepalen wat het beste bij jou past. Daarom maken we eerst een consultafspraak en kun jij in de salon de verschillende hairextensions zien en voelen. Van diverse merken hangen er samples en krijg jij een beter beeld van de mogelijkheden. Want iedere vrouw is anders en vraagt om een persoonlijke oplossing. 

Hoeveel hairextensions heb ik nodig?

Hoeveel hairextensions of hoeveel gram jij nodig hebt, kan ik het beste beoordelen wanneer je langskomt voor een consult. Ieder hoofd en ieder haar is anders. 
Wel zijn er natuurlijk een aantal gemiddelden, waarbij je voor jezelf alvast een inschatting kunt maken. 

 • Volumebehandeling; 50 tot 75 gram/stuks
 • Verlenging dun of fijn haar: 75 tot 100 gram/stuks
 • Verlenging normaal haar: 100 tot 150 gram/stuks
 • Verlenging dik of veel haar: 150 tot 225 gram/stuks
 • Verlenging van kort en dik haar: vanaf 200 gram/stuks
Zijn hairextensions schadelijk voor je eigen haar?

Hairextensions zijn niet schadelijk mits ze goed geplaatst zijn én goed verzorgd worden. Helaas zie ik regelmatig klanten die hun extensions hebben laten plaatsen bij een kapper, of persoon aan huis, zonder dat diegene écht wist wat diegene deed. Iedereen kan een dagcursus volgen of video’s via YouTube kijken en denken dat ze daarna hairextensions kunnen zetten. Hierin schuilt ook direct het gevaar. 

Slecht geplaatste hairextensions kunnen tot verschillende problemen leiden. Denk hierbij aan:

 • Blijvende kale plekken
 • Haarbreuk bij de aanzet
 • Haar- en hoofdhuidpijn
 • Jeuk,
 • Allergische reacties
 • Bloedende hoofdhuid en wondjes
 • Klitten en vervilting

Helaas zie ik geregeld klanten met deze problemen die zijn ontstaan bij andere salons. Daarom ben je bij mij als hairextensions specialist aan het goede adres. 
Middels de opleidingen en intensieve trainingen die ik heb gevolgd, zorg ik ervoor dat jouw hairextensions veilig en mooi geplaatst worden. Je doet immers een flinke investering in jezelf en je haar. Daar ga ik zuinig mee om. Je eigen haargezondheid staat altijd voorop. Ik geef je zorgvuldig en eerlijk advies over de (on)mogelijkheden.

Zit er garantie op de hairextensions?

Al het haar dat via Maximize Your Hair wordt geplaatst, is van bijzonder hoge kwaliteit. Dit geldt voor alle merken. Mocht jij problemen hebben met het haar dan ga ik je helpen. Je krijgt een maand garantie op het haar, mits je de aanbevolen haarverzorgingsproducten aanschaft bij de eerste behandeling en je jouw haren goed verzorgd. 

Let op: Als je jouw hairextensions verft of zilvershampoo gebruikt, vervalt de garantie.

Inzetgarantie
Ook voor het inzetten sta ik garant. Mochten jouw hairextensions binnen 2 weken onverhoopt uitglijden of uitvallen, of niet lekker zitten, dan zet ik het kosteloos voor je terug. Bewaar altijd je hairextensions die uitvallen. Voor mij is het belangrijk dat jij als klant tevreden bent, hierin probeer ik je redelijkerwijs altijd tegemoet te komen.  

Vragen over consults

Hoeveel kost een consultatie of advies gesprek?

Aan een adviesgesprek worden geen kosten verbonden. Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Je bent niet verplicht om hairextensions te kopen of te laten zetten. 

Hoeveel kost een kleurbepaling?

Wanneer je hebt besloten dat je hairextensions wilt, ga ik je bestelling ga opnemen. Hierin bespreken we nauwkeurig welk type methode je wilt, de lengte, de structuur en de kleuren van het haar. Doorgaans worden de hairextensions in slechts een aantal dagen geleverd en kunnen we snel een afspraak inplannen voor het plaatsen. 

Aan de kleurbepaling en orderplaatsing zitten geen extra kosten verbonden, wel ga je hiermee een koopverplichting aan waarbij jouw bestelling niet kan worden geannuleerd omdat deze voor jou op maat wordt gemaakt. Voor het bestellen van het haar en het inplannen van een plaatsing, vraag ik een vooruitbetaling van 50% van het totaalbedrag. Zo verzeker jij je van een plek in de agenda.

Afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren verplaatst worden. Het bedrag van de vooruitbetaling wordt niet vergoedt, wanneer je niet verschijnt op de dag van plaatsing óf bij annulering. 

Wat moet ik zelf doen voor dat ik op consult kom?

Het is noodzakelijk om goed jouw haartype en de conditie ervan te bepalen. Het is daarom belangrijk dat je met fris gewassen haar, zonder veel product, op de afspraak komt. Graag wil ik je vragen om je haar niet te krullen wanneer het normaal stijl valt. 

Wanneer je nog plannen hebt om je haar te verven, is het raadzaam om dat eerst te doen voordat je bij mij komt voor een kleurbepaling van je hairextensions.  
Heb je een inspiratiefoto gevonden van haar dat je erg mooi vindt? Neem het mee op het consult!

Wat kan ik verwachten bij een consultgesprek?

Het consult of adviesgesprek geeft jou de kans om alle vragen te stellen die je hebt wat betreft hairextensions en verzorgingsproducten. Heb je vragen, schrijf ze op en neem ze mee. 

Voor mij is het belangrijk om alles te weten te komen over jouw wensen en verwachtingen. Ook zal ik vragen stellen over je haartype en lifestyle. Door naar jouw antwoorden te luisteren, geef ik jou een passend advies. Hierdoor kom jij te weten welk type hairextensions het beste bij je past, hoe je deze moet verzorgen, stijlen en onderhouden. 

Vragen over het haar

Gebruik je echt haar?

Ja, alle hairextensions die ik verkoop en plaats zijn gegarandeerd van 100% echt mensenhaar. De hairextensions zijn remy gesorteerd en dat betekent dat alle haarschubben dezelfde richting op liggen.  Bij al onze merken zijn de haarschubben intact en deze zorgen dat de hairextensions niet gaan knopen. Wij gebruiken enkel hoogwaardige kwaliteit producten die zich al jaren hebben bewezen.

Wij gebruiken hairextensions van onze eigen reeksen Maximize Basic en Maximize Millionaire en MAximize Russian. Daarnaast gebruiken wij hairextensions van Indian Gold, Humano Hair en Balmain.

Kan het haar worden hergebruikt?

De meeste soorten hairextensions kunnen worden hergebruikt. Dit zijn de Nanoring, Microring en Weft types. Keratine wax hairextensions kunnen niet worden hergebruikt, deze zijn voor eenmalig gebruik. Daarnaast bepaalt de kwaliteit van de hairextensions hoe vaak de hairextensions kunnen worden teruggeplaatst. 

Hoe lang gaan Hairextensions eigenlijk mee?

Vaak wordt de vraag gesteld hoe lang hairextensions meegaan. Hairextensions die gezet worden bij Maximize Your Hair hebben diverse levensduren. De Basic range gaat gemiddeld 4 tot 6 maanden mee. De merken die hoger geprijsd zijn gaan langer mee en daarbij is een jaar niet ongebruikelijk.  Voor iedere wens en ieder prijsklasse zijn er passende mogelijkheden.

Het is zo dat alles valt of staat met de verzorging. Hoe zuiniger je zelf met de haren omgaat, hoe langer je er plezier van zult hebben. Hierbij geldt dat vaak wassen, föhnen, stijlen en krullen ten koste gaat van een lange levensduur. Probeer dit daarom zoveel mogelijk te beperken. Vergeet niet dat de haren in de extensions niet meer worden gevoed door de hydratatie van je hoofdhuid, dus om ze zacht en soepel te houden moet je hiervoor de juiste producten gebruiken. Het gebruik van de juiste haarverzorging maakt een enorm verschil voor de uiteindelijke levensduur. Kies je voor bijpassende producten zal je haar langer zacht en mooi blijven, minder breken en droog aanvoelen. 

Hoe worden hairextensions gemaakt?

Het meeste haar komt uit landen als India, Cambodia, Brazilië, Vietnam, Rusland, China en de Slavische landen. In de Oosterse landen worden de haren vaak geofferd in de tempels. Hier gaat een ritueel aan vooraf waarin de vrouwen een offer brengen en hun eigen schoonheid opgeven voor hun geloof. Deze haren worden verwerkt in fabrieken die er hairextensions van maken. De haren die gebruikt worden zijn altijd meerdere malen gewassen en gedesinfecteerd om alle bacteriën en dergelijke te verwijderen. 

Gaan blonde hairextensions minder lang mee dan donkere hairextensions?

Alle haren die voor hairextensions zijn gebruikt zijn van origine donker van kleur. De haren worden geblondeerd en weer ingekleurd in de kleur waarop wij ze uit de verpakking halen. Het is dus zo dat blonde hairextensions een langdurig chemisch proces, door middel van peroxide of andere blondeervloeistof hebben doorlopen en iets sneller slijten dan donkere hairextensions. De kwaliteit van de hairextensions bepaalt de totale draagtijd. Zo zul je merken dat bij duurdere merken de haren langer meegaan. 

Kun je alle hairextensions verven?

Ja, je kunt alle hairextensions verven die geplaatst zijn bij Maximize Your Hair. Dit is geen enkel probleem. Alle extensions zijn 100% human hair, de haarschubben zijn intact en remy gesorteerd (schubben in dezelfde richting). Gebruik enkel 3%  ontwikkelingsvloeistof.  Het beste kun je je haar bij een kapper laten verven. Hairextensions kunnen alleen donkerder geverfd worden en nooit lichter. Blonderen kan dus niet! 

Garantie vervalt
De garantie vervalt wanneer de haren geverfd zijn. Het wassen met zilvershampoo wordt ook gezien als verven / chemische behandeling, waardoor hierdoor ook de garantie vervalt.  

Hoe kun je voorkomen dat je hairextensions gaan verharen? 

Net zoals je gewone haren zullen je hairextensions ook gaandeweg wat haren verliezen. Dit is normaal en wees hierover niet ongerust. Dit betekent niet dat je daarom je haar minder moet gaan borstelen. Borstelen is belangrijk en zorgt voor haar zonder vervilting en klitten. Onthoudt ook dat nat haar meer de neiging heeft om los te raken uit de wefts of bondjes. Borstel daarom voor het wassen en dáárna pas weer als het voor 90% droog is.
Zorg dat je de aanhechting van de hairextensions altijd 100% droogföhnt.

Zijn duurdere extensions ook echt beter van kwaliteit?

Onze Maximize Basic hairextensions zijn al van hoge kwaliteit en hebben een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Wij bieden daarnaast ook hairextensions aan van superieure kwaliteit, namelijk Maximize Millionaire of de Maximize Russian reeks. Deze kunnen langer gedragen worden dan de Maximize Basic hairextensions. Duurdere hairextensions hebben een trager chemisch proces doorlopen tijdens het ontkleuren van het haar. De haren hebben dus in dit traject al minder te lijden gehad, zijn minder breekbaar (en dus sterker) en blijven langer zacht en soepel. 

Speelt de oorsprong van de hairextensions een rol in de kwaliteit?

De oorsprong van het haar speelt mee bij de kwaliteit. Er zijn gebieden op de wereld waar extra sterk en stevig haar vandaan komt. Bijvoorbeeld uit Rusland en Mongolië. De hairextensions die hier vandaan komen, zijn duurder omdat het aanbod minder groot is. 

Maakt het uit of ik dure of goedkopere extensions neem?

Er zit duidelijk verschil in kwaliteit van hairextensions. Je kunt er vanuit gaan dat duurdere extensions veel langer mee gaan dan goedkope varianten.
Bij duurder haar hoef je minder tijd te besteden aan de stijling ervan, dit scheelt tijd en ook geld. Je moet je voorstellen dat je bij (erg) goedkope extensions, meer dure verzorgingsproducten nodig hebt om ze mooi te houden.

Het zou dus zo kunnen zijn dat je per saldo niet erg veel goedkoper uitkomt. Je hebt meer werk met het föhnen en stijlen van je haar. De duurdere extensions vallen mooier samen met het haar en daarom zal het ook minder opvallen dat je extensions draagt. Bij mij in de salon verkoop ik geen heel goedkope en kwalitatief slechte hairextensions, waarbij je duidelijk kunt zien dat extensions hebt. Ik heb verschillende kwaliteitsmerken en types en ook een prijsvriendelijke keuze (Maximize Basic). 

Welk merk is het beste?

De merken waar ik mee werk, hebben allemaal bijzondere kwaliteiten. Het is op de eerste plaats allemaal hoge kwaliteit haar, heeft prachtige kleuren om een perfecte match mee te maken en volle punten. Voor iedereen is iets passends. Waar ik naar kijk bij het bepalen welk merk we gaan gebruiken, is:

 • Het budget dat je te besteden hebt. 
 • De levensduur van de hairextensions. 
 • Welke methode past het beste bij jou. Keratine, weave, nanoring of microring. 
 • Welke structuur haar heb je nodig, stijl, wavy of krul?

Hierdoor komen we uit bij één van de volgende merken:

 • Maximize Basic
 • Maximize Millionaire
 • Maximize Russian
 • Indian Gold
 • Humanohair
 • Balmain
Wat zijn weft hairextensions, ook wel weave of matten?

Weave, weft of matten zijn een soort “gordijntjes” van haren. Het is een band waaraan haren zijn vastknoopt of vastgenaaid. Dit kan machinaal maar ook handmatig zijn. Matten zorgen voor een grote dekking en er kan relatief snel, veel haar worden geplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking van haren. 

Wat zijn one-by-one hairextensions?

Deze extensions worden ook wel singles of prebondend genoemd. Dit zijn kleine plukjes haar die aan een bondje vast zitten. Dit bondje wordt geplaatst in het haar door middel van micoringetjes, nanoringetjes of keratine wax aanhechting. Met dit type extensions kun je plaatselijk opvullen, maar ook creatief zijn met het aanbrengen van kleur. 

Vragen over het plaatsen

Kan ik een afspraak nog verplaatsen?

Wanneer we een afspraak hebben gepland, kun je die tot 48 uur voor tijd nog verplaatsen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Wanneer je binnen 48 uur de afspraak verplaatst of annuleert worden de vooruitbetaalde kosten niet teruggegeven. Dit geldt ook voor afspraken voor het ophogen van hairextensions. Je kunt de afspraak tot 48 uur van tevoren verplaatsen.

Houdt er wel rekening mee dat bij het verplaatsen van een afspraak je afhankelijk bent van een nieuwe vrije plek in de agenda. Mogelijk is er op korte termijn geen andere plaats. Neem daarover contact op via Whatsapp dan kijken we samen naar wat er mogelijk is. 

Welk type hairextensions worden er geplaatst?

Je kunt bij mij terecht voor verschillende methodes voor het plaatsen van hairextensions. Want iedere klant is anders en er is geen one size fits all.   Alle klanten zijn voor mij uniek, en daarom is er altijd een custom match. Dit betekent unieke kleuren speciaal op jou afgestemd. Maar ook de hoeveelheid en methode wordt gepersonaliseerd.  De methoden die door mij geplaatst worden zijn: Weave, Keratine wax, Mini keratine, Microringen en Nanoringen. 

Hoe worden hairextensions geplaatst?

De one-by-one hairextensions worden aan een klein plukje eigen haar vastgemaakt. Over een gedeelte  van het hoofd wordt volgens een patroon gewerkt waarbij de hairextensions secuur worden vastgemaakt.  De kleine plukjes hangen naar beneden en bieden veel bewegingsvrijheid. De hairweaves worden vastgemaakt een rij microringetjes die met een baan over de breedte van het hoofd worden geplaatst. Hierna wordt de weave, of mat aan de fundering van ringetjes vastgenaaid. De weft zal dan plat tegen het hoofd aan liggen. 

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur per behandeling verschilt enorm. Het verschil zit in de diverse methodes alsook de hoeveelheid haar die geplaatst worden.  Ditzelfde geldt voor het ophogen van de hairextensions.  

Gemiddeld kun je tellen op het volgende;

Bij weften wordt er 1 uur per baan gerekend. Bij singles ligt dit op ongeveer 30 tot 40 stuks per uur. En een volledige haarverlenging inclusief knippen en styling duurt tot soms 3 tot 4 uur. Wil je nauwkeuriger weten hoelang er wordt gerekend voor jouw afspraak, vraag dit zelf even bij mij na, dit mag altijd via Whatsapp. 

Mijn haar moet worden geknipt. Moet dit voor de afspraak gedaan zijn?

Het is niet nodig om je haren vooraf te laten knippen. Het is zelfs beter wanneer er geen botte randen in je haren te zien zijn. Tijdens de behandeling zal ik de nodige dode punten wegknippen om je haren mooi te laten aansluiten met de hairextensions. Soms kan het zijn dat de puntjes van je eigen haar iets moeten worden uitgedund om haren mooi te laten vloeien in de extensions. Dit zal altijd eerst met jou worden besproken.

Bij onderhoudsafspraken kun je aangeven wanneer je jouw punten geknipt wilt hebben. Dit is altijd gratis. 

Worden de hairextensions geknipt nadat ze zijn geplaatst?

Ja. De uiteindes van het haar zullen worden getrimd, dit zit bij de behandeling in. Omdat alle hairextensions handgemaakt en op maat zijn geplaatst voor jou, zal er erg weinig af hoeven. Enkel de punten worden weggeknipt waardoor een verzorgd model ontstaat.   Het blenden van het eigen haar bepaald hoe mooi jouw extensions wegvallen in je eigen haar. Hier zal ik secuur aan werken tijdens de afspraak. 

Kun je de hairextensions zien zitten?

Nee, het is niet de bedoeling dat je jouw hairextensions kunt zien zitten. Door voor jou het juiste type extensions te kiezen, en de plaatsing op jouw hoofd goed te bepalen, gaan wij voor een onzichtbaar resultaat. Jouw hairextensions moeten discreet wegvallen in jouw eigen haar. 
Bij de eerste plaatsing gebruik ik een algemene plaatsing op het hoofd. Wanneer je terugkomt voor jouw eerste onderhoudsbehandeling bespreken wij of de plaatsing iets moet worden aangepast of dat dit voor jouw wensen en gewoonten prettig heeft gezeten.  Als het nodig is passen we dat hierna iets aan. Omdat hairextensions met jouw eigen haar mee uitgroeien, is tijdig omhoog plaatsen van belang. Anders worden ze ook zichtbaar. Belangrijk is om het verzorgingsadvies goed op te volgen en niet langer dan nodig je onderhoudsbeurten uit te stellen.
Dames met zeer fijn haar zullen iets meer aandacht moeten besteden aan het stijlen van hun haar om de hairextensions niet te zien zitten.

Kan ik hairextensions verliezen?

Het is mogelijk dat er een paar hairextensions losraken wanneer er one-by-one hairextensions zijn geplaatst. Als stelregel mag er zo’n 10% van het totaal aantal loslaten in de gehele draagtijd. Mocht er een extension loslaten, bewaar deze dan en dan plaats ik hem voor je terug tijdens de volgende refit. 

Vragen over styling

Zijn hairextensions veel werk?

Het hebben van extensions is een investering. Je wilt er graag zuinig mee om gaan en goed voor zorgen. Hoe beter je ervoor zorgt hoe langer je er plezier van zult hebben. Het hebben van hairextensions vergt meer tijd dan je voorheen gewend was. Het wassen van je haar duurt iets langer omdat je tussen de aanhechtingen voorzicht de shampoo moet masseren. Ook extra verzorging zoals maskers en olie aanbrengen vraagt om meer tijd. 

Het stijlen duurt langer omdat je meer haar hebt dat je in model gaat brengen. Maar dat alles is het voor de meeste dames wel waard. Het model blijft veel langer zitten, of het nou stijl of krul is. Je voelt je zelfverzekerder en erg vrouwelijk. Dat is het extra werk wel waard.  Maar je kunt het allemaal zelf, en dat maakt het nou ook juist zo leuk! 

Wanneer je helemaal nieuw bent in de wereld van hairextensions en je bent nog wat onzeker over hoe je er het beste voor kunt zorgen, mag je altijd contact met me opnemen. Ik zal je tips geven zodat het  verzorgen of stijlen makkelijker voor je zal worden. 

Mijn hairextensions pluizen na het wassen. Hoe krijg ik het weer glad?

Het kan zijn dat sommige hairextensions na het wassen iets pluizig ogen. Dit is eenvoudig op te lossen door het direct na het wassen goed te verzorgen en te drogen. Na het wassen gebruik je een geschikte leave-in conditioner/ serum en een hittebeschermer. Dit breng je aan op handdoekdroog haar en verdeel je goed over de lengtes en punten.  

Het is aan te raden om dan eerst de aanhechting goed droog te blazen met een haardroger op een medium warme stand en medium blaaskracht.
De lengtes droog je ook aan tot  het 70/80% droog is. Het haar voelt dan nog koel aan maar ziet er niet meer nat uit.

Het beste resultaat gebruik je met een ronde föhnborstel. Je kunt de borstel eerst wat verwarmen met de föhn, pak dan een niet al te brede lok en leg deze bovenop de borstel. Houdt de borstel horizontaal en houdt de föhn daarboven met de blaasmond naar beneden gericht. Houdt het haar onder lichte spanning en draai steeds de borstel een stukje door om zijn as, terwijl je de borstel naar beneden laat glijden.  Neem hiervoor rustig de tijd, blaas altijd van boven naar beneden. Houdt onderin de borstel gerold om de punten, en koel dan de hele lok af met de koude stand. Door de koude stand te gebruiken, sluit je de haarschubben en krijgt het haar een gezonde glans. 

Wanneer je helemaal nieuw bent in de wereld van hairextensions en je bent nog wat onzeker over hoe je er het beste voor kunt zorgen, mag je altijd contact met me opnemen. Ik zal je tips geven zodat het  verzorgen of stijlen makkelijker voor je zal worden. 

Kan ik mijn haar gewoon wassen?

Ja, je kunt je haar gewoon wassen. Alleen 100% echt mensenhaar wordt gebruikt voor jouw extensions, dus dit kun je ook gewoon behandelen als jouw haar. Het is aan te raden om je haar vanaf nu 2 keer per week te wassen. Vaker wassen is niet nodig en zal zelfs extra je haar doen slijten. Gebruik alleen verzorgingsproducten zonder parabenen, sulfaten, siliconen en fruitzuren. Deze stofjes zorgen voor extra slijtage en zullen je extensions doen uitdrogen en dof maken. Was je haar altijd 2 keer achter elkaar om stylingresten te verwijderen. Gebruik aansluitend een conditioner.

Kan ik stylingsproducten gebruiken?

Ja, je kunt stylingproducten gebruiken. Maar ook hierbij moet je letten op de ingrediënten die in het product zitten want, sommige producten kunnen je hairextensions lelijk , droog of dof maken. Bij twijfel kun je vragen of de producten die je al gebruikte, geschikt zijn. 

Kan ik een hittetool gebruiken?

Ja, je kunt de föhn, stijltang en de krultang gewoon gebruiken op je haar. Let er wel op dat je áltijd een hittebeschermer gebruikt en de tangen nooit heter zet dan 180 graden om verbranden te voorkomen. Zet de tang nóg liever op 160 graden Celsius.

Veelvuldig gebruik van je tools heeft wel invloed heeft op de levensduur van het haar. Daarom adviseer ik wel om het gebruik van hitte apparaten te beperken tot 2 keer per week. Wanneer je een stijltang of krultang moet je haar altijd 100% droog zijn. Vermijd dat je hitte direct op de bondjes komt, hierdoor kunnen ze mogelijk smelten.

Kan ik een staart maken of mijn haar opsteken?

Ja, je kunt je haar vastmaken met hairextensions. De eerste week zullen de aanhechtingen nog wat strak zitten en kunnen nog wat gevoelig zijn. Je kunt dan het beste alleen een lage staart dragen. Wanneer je extensions wat losser zitten kun je weer wat meer met je haar. Een strakke hoge staart is altijd af te raden omdat er dan teveel spanning op de aanhechting komt te staan, dit kan uiteindelijk kale plekjes veroorzaken. 
Let erop dat je bij jeuk, pijn of een trekkerig gevoel je staart altijd losser maakt.

Kan ik de extensions verven?

Ja, je kunt je extensions verven. Donkerder maken kan altijd, maar bleken/blonderen kan níet met hairextensions. De meeste haren hebben een langdurig chemisch proces doorstaan om tot de kleur te komen die ze nu zijn. Ooit begon bijna al het haar als donker haar, dit is dus al gebleekt en weer ingekleurd. Om de haren niet onnodig te beschadigen, raad ik het absoluut af om ze te blonderen. De garantie op de haren vervalt wanneer ze worden geverfd, dat geldt ook bij het gebruik van zilvershampoo. 

Kan ik het haar aan de lucht laten drogen of moet het geföhnd worden?

Het beste is om je haar altijd droog te föhnen als het nat is geweest. Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Omdat er extra gewicht aan je eigen haar hangt door je extensions en het water is het beter om ze te drogen. Wanneer je föhnt met een föhnborstel polijst je ook direct het haar, doen de haarproducten beter hun werk en wordt het gladder en pluist het minder.

Vragen over verzorging

Hoe zit het met kammen of borstelen?

Omdat je hairextensions zijn bevestigd door middel van een bepaalde methode moet je het ook iets anders borstelen dan je normale haar. Het is erg belangrijk om een borstel te gebruiken die geschikt is voor je hairextensions. Doe je dit niet, kun je ermee achter je aanhechtingen blijven hangen en bestaat de kans op schade.

Er zijn meerdere type extension borstels op de markt. De bekende Tangle Teaser is te gebruiken en zeer geschikt. Wil je liever een andere borstel, let dan op dat de pinnetjes geen bolletjes hebben. Borstels met nylon pinnetjes of zwijnenhaar zijn erg geschikt. In de salon verkoop ik diverse borstels die geschikt zijn voor jouw hairextensions. Twijfel je of je thuis nog een goede borstel hebt, neem je borstel mee naar de salon, dan kijk ik even

Borstel je haren meerdere keren per dag om knoopjes en klitten te voorkomen. Begin altijd met de punten en werk je weg omhoog. Je matten/weften borstel je stuk voor stuk, en ga je voorzichtig over de band. Bij de hairextensionmethode one-by-one borstel je ook de bondjes mee, en de haartjes daartussen. 
Wees voorzichtig met je haar en ga nooit aan klitten trekken, maar pluis ze voorzichtig uit elkaar met je vingers. 

Nat haar mag je nooit borstelen. Als je nat haar wilt ontwarren gebruik je een grove kam. Borstel je haar pas weer als het 90% droog is.

Bij iedere nieuwe set hairextensions krijg je een goed brush cadeau, zo ben jij verzekerd van het juiste gereedschap!

Kan ik droogshampoo gebruiken?

Ja, je kunt droogshampoo gebruiken om de wasdag een dag uit te stellen. Droogshampoo is geen vervanging voor haren wassen. Een overmaat van droogshampoo of volumepoeder kan je haar uitdrogen. Droog haar zal sneller breken, wees hier voorzichtig mee. 

Was 2 keer per week met shampoo om je haren schoon te houden.   

Moet ik speciale haarverzorging gebruiken?

Ja, om lang van je extensions te kunnen genieten, raad ik wel aan om producten te gebruiken die geschikt zijn voor extensions. In shampoo’s van de drogisterij en supermarkt (en soms ook dure producten van de kapper) zitten standaard stofjes die je hairextensions sneller doen slijten en uitdrogen. In de salon zijn er producten te koop die vrij zijn van deze stofjes en perfect aansluiten op een perfecte verzorging van je haar. 

Hoe moet ik mijn haar doen tijdens het slapen?

Je haar moet altijd 100% droog zijn als je gaat slapen. Zelf raad ik altijd aan om je haar goed door te borstelen voordat je naar bed gaat. Zorg dat alle knoopjes eruit zijn, en doe nog wat extra olie of leave in-conditioner, in de lengtes om ze lekker zacht te houden. 

Je kunt een  vlecht maken aan de zijkant en die onderaan vastbinden. Als je liever een knot bovenop je hoofd maakt met een knotrol kan dat natuurlijk ook. Het zorgt ervoor dat je haar niet gaan knopen en schuren over je hoofdkussen. 

Als je een knot maakt, let er dan wel op dat je dit niet te strak doet. Wanneer er veel spanning op de aanhechtingen komt, en voornamelijk boven je oren, kan dit zorgen voor kale plekjes. Trek dus niet je extensions uit je hoofd. Bij jeuk of pijn moet je altijd je haar losser maken. 

Nog een tip: Het gebruik van een satijnen hoofdkussen is erg goed om de totale draagtijd van je haar te verlengen. Normale katoenen slopen zijn alsnog erg ruw voor je haar en ook je gezicht. Een superglad kussen overtrek houdt je haar zacht en voorkomt gespleten puntjes, en houdt ook de oliën in je haar. Zelf raad ik Beautypillow aan en deze is ook verkrijgbaar in de salon. 

Ik heb klitten in mijn haar. Hoe kan dat?

Een veel voorkomende oorzaak van klittende extensions is een combinatie van zweten, warmte en wrijving. Vaak merk je dat als eerste in je nek en op je rug.  Als je merkt dat warmte en zweet je hairextensions doen klitten, draag het dan vaker omhoog als je bijvoorbeeld gaat sporten. Borstel je haar vaker en grondiger.

 • Spoel je haar goed uit als het bezweet is geweest.
 • Was je haar 2 keer per week grondig.
 • Borstel je haar vaker. 
 • Gebruik goede leave-in conditioner of olie
 • Ga ten allen tijde voorzichtig met je hairextensions om. Je hebt geïnvesteerd in de aankoop van hairextensions van hoge kwaliteit. 

Vragen over lifestyle

Kan ik zwemmen met extensions?

Ja je kunt zwemmen met extensions, ze zijn gemaakt van 100% echt haar en zo mag je het ook behandelen. Maar als je haren langdurig nat zullen blijven, raad ik aan je hoofd boven water te houden. Wanneer je keratine extensions draagt, kunnen de bondjes zachter worden wanneer ze een lange tijd nat blijven. Dit kan haarverlies uit de bondjes veroorzaken. 

Ga je toch onder water met je haren, spray ze dan vooraf in met conditioner (vermijdt de bondjes) en maak een vlecht. Direct na het zwemmen was en verzorg je je haar zoals je gewend bent. Chloorwater, natuurwater en leidingwater in het buitenland kan verkleuring veroorzaken bij vooral lichte extensions. Wees hiermee extra voorzichtig. 

Kan ik zonnebaden met extensions?

Ja, kun je zonnebaden met extensions. Pas wel op met zonnebrandcréme, hiervan kunnen vooral lichte extensions flink verkleuren. De stof avobenzone zorgt voor roze en oranje verkleuring. De oplossing hiervoor is minerale zonnebrandcreme, en is verkrijgbaar in de salon. Wanneer je haren langdurig aan UV licht worden blootgesteld kunnen ook je extensions verbleken net als je eigen haar. Als je dit wilt voorkomen, kun je je haar bedekken.

Kan ik gewoon gaan sporten met hairextensions?

Ja, je kan gewoon gaan sporten. Als je je haar vastbind in een staart of vlecht, zorg dat er nooit teveel spanning op het haar staat. Na het sporten kun je bezweet haar uitspoelen met water, dit is vaak al genoeg en heeft niet iedere dag shampoo nodig. 

Kan ik op vakantie met hairextensions?

Wees je ervan bewust dat in sommige vakantielanden het leidingwater niet altijd schoon en zuiver is. Denk aan verroeste leidingen of chloor in het water. Het zou kunnen dat je hairextensions hierdoor lelijk verkleuren. Dit is onomkeerbaar.  Wil je je risico’s beperken kun je het haar na het douchen, naspoelen met schoon drinkwater. 

Vragen over houdbaarheid

Hoe lang kan ik mijn extensions dragen voor ze moeten worden verwijderd?

Dat verschilt erg van persoon tot persoon en heeft ook te maken met type methode dat wordt gebruikt. Heb je fijn of dun haar, laat je je hairextensions eerder ophogen omdat ze anders sneller zichtbaar worden wanneer ze uitgroeien. Heb je dik haar of groeit het langzaam, dan zullen de aanhechting minder snel tonen en kun jij dus wat langer wachten met onderhoud. In de regel houd ik de volgende richtlijnen aan:

 • Keratine wax, 3 tot 5 maanden. 
 • Nanoring hairextensions 2 tot 3 maanden.
 • Microring hairextensions 3 tot 4 maanden.
 • Hairweave 6 tot 10 weken.
Wat gebeurt er als ik langer wacht met een onderhoudsbehandeling?

Het kan directe schade voor je haar opleveren wanneer je je niet houdt aan de periodes van de onderhoudsbehandelingen. Doordat je hairextensions met jouw eigen haar uitgroeien kunnen de volgende dingen gebeuren:

 • Je extension komt door natuurlijke haaruitval aan te weinig haar te hangen en wordt te zwaar voor je haar. Hierdoor kan je haar afbreken. 
 • Je kunt achter de uitgroei blijven haken met je vingers of borstel en onnodig haar afbreken. 
 • Er kan vervilting en klitten ontstaan in de uitgroei en tussen bondjes. 
 • Je kunt je hairextensions door je eigen haar heen gaan zien. Dit valt op en ziet er niet mooi uit. Hairextensions horen niet zichtbaar te zijn. 
 • De gezondheid van je eigen haar is moeilijk te bepalen wanneer je hairextensions te lang draagt. 
Kan ik zelf mijn hairextensions verwijderen?

Websites als Youtube staan natuurlijk vol met filmpjes van dames die vertellen hoe jij hairextensions moet verwijderen. Zelf raad ik absoluut af om dit eigenhandig te doen. De risico’s zijn groot op beschadiging en afbreken van je eigen haar als je niet weet wat je doet. In de salon heb ik hoogwaardige gereedschappen en materialen om je hairextensions zonder schade uit jouw haar te halen. Natuurlijk scheelt het ook nog eens ontzettend veel tijd! 
De gezondheid van jouw eigen haar staat altijd voorop. Doe jezelf niet tekort en laat het altijd door een professional uithalen. 

Zullen we een afspraak maken?

Mijn ervaring en persoonlijke aandacht geven jou een prachtig resultaat.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel vragen over het gebruik van hairextensions. We hebben ze voor jou, met onze antwoorden erbij, hier op een rijtje gezet.

Social media
Openingstijden

Ik werk alleen op afspraak.

Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 21.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten.Ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur.
Makkelijk bereikbaar met het OV.

Contact

Maximize Your Hair - Hairextensions
Stationsstraat 30 D
7005 AT Doetinchem

06 - 26424246 via Whatsapp
info@maximizeyourhair.nl
www.maximizeyourhair.nl

KVK - 82109575

realisatie website - StudioDubbel